Psychotherapie & coaching

Rondom Huldenberg

netwerk voor integraal welzijn

Ademcoaching - Elke De Waele

 

Ademcoaching/Ademtherapie/Transformerend ademen

 

Een ademcoach combineert coaching met ademhaling en lichaamswerk. Daar waar woorden ontoereikend zijn, brengt je ademhaling je naar de diepere lagen van jezelf, je kern, je levenskracht.Tijdens een ademsessie begeleidt een ademcoach je in het ontdekken van de transformerende kracht van je eigen adembeweging. Een ademcoach faciliteert je ademhaling zoals deze oorspronkelijk bedoeld is: open, vol en vrij! Transformerend ademen of Transformational Breath ® is een dynamische zelfhelende ademtechniek van bewust ademen. Bewust, vol en verbonden ademen, opent je ademsysteem en brengt je terug in contact met je levensenergie. Transformational Breath® beweegt je naar de diepere lagen in jezelf en transformeert en heelt op zowel fysiek niveau als emotioneel en hoger bewustzijnsniveau

 

Hartcoherentie

Onze hartslag, hersengolven en ademhaling hebben elk een specifiek ritme. Bij hoge hartcoherentie gaan deze met elkaar resoneren en dit heeft een positieve invloed op je autonome zenuwstelsel. Ons brein, hart en zenuwstelsel en hormoonsysteem communiceren dan optimaal en het lichaam gebruikt efficiënt zijn energie. Via biofeedbackapparatuur kan je direct zien hoe jouw hartritme patroon er uit ziet en hoe je gevoelens, gedachten en je ademhaling die beïnvloeden.

Door eenvoudige ademhalingstechnieken leer je je hartcoherentie verhogen en op je eigen optimale frequentie te ademen. De hartcoherentietraining kan op ieder moment toegepast worden in je leven, thuis en op het werk.

 

Ademgewijs                               

elke@ademgewijs.be

Vijverstraapost - 3040 Sint-Agatha-Rode (Huldenberg)

0497/61 08 34

 

 

 

Coaching en Rouwzorg - Sabine Cocquyt

 

Samen op weg gaan met mensen is mijn grootste passie: zoeken rond bepaalde leventhema’s, knopen ontwarren en nieuwe veerkracht vinden. Rouwzorg en traumawerk vormen een specifiek onderdeel van mijn aanbod. Afscheid nemen en loslaten horen onvermijdelijk bij het leven. Toch kan het rouwproces dat daarmee gepaard gaat ons in alle aspecten van ons Zijn raken: fysiek, psychisch, emotioneel, existentieel… Soms is het goed dat iemand een tijdje met jou meeloopt.

 

Elke sessie wordt op de noden van de cliënt afgestemd. Soms werken we vooral met gesprekken en kleine opdrachten, soms wordt dit werk afgewisseld of aangevuld met massage of craniosacraal therapie. Bachbloesems kunnen een waardevolle extra ondersteuning bieden.

 

sabine.cocquyt@telenet.be

Nijvelsebaan 162 - 3060 Korbeek-Dijle

0499/ 162098

 

 

 

 

Familie-opstellingen  - Goedele De Nolf

 

Ik ben Goedele De Nolf, moeder van drie kinderen, Bio-Ingenieur van vooropleiding en sinds 15 jaar heb ik mijn roeping gevonden in de klassieke homeopathie. In de homeopathie kan ik mijn passie om te begrijpen en te doorgronden verbinden met mijn verlangen om te genezen. Mijn basisopleiding heb ik gevolgd aan het Centrum voor Klassieke Homeopathie in Leuven waar ik nu ook les geef en directrice ben.

 

Ik vind het boeiend om samen met een cliënt op zoek te gaan naar het patroon in een individeel ziekte- of klachtenverloop.

Indien nodig, kunnen we ook nagaan of er een overgenomen familiepatroon is. Hiervoor heb ik mij bekwaamd in familie-opstellingen aan de Educatieve academie in Berchem en bij vzw De Gulden Snede.

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsliga voor klassieke homeopaten (LHC). Als je aangesloten bent bij het Vlaams Neutraal Ziekenfonds of bij Partena kan je voor mijn consultaties een terugbetaling krijgen.

 

Hoe werk ik binnen Rondom Huldenberg?

Ik werk met elke cliënt heel individueel. Daarom neem ik voor een eerste consultatie ook voldoende tijd om het best passende middel te vinden. Na een maand kunnen we de reactie op het homeopathisch middel evalueren in een opvolg-afspraak.

 

Om te kijken naar je eigen familiesysteem en eventuele verstorende patronen, kan je een afspraak maken voor een individuele opstelling of een opstelling in groep.

 

goedele.denolf@gmail.com

Rue Bogaerts 7 - 1320 Hamme-Mille

0484-432811 of 010-811614

 

 

 

Integrale coaching - Nina Benedicte Vansina

 

Tijdens een traject bewandelen we samen een fase op je levenspad waarmee je in de knoop zit of waarin je verdieping zoekt. We kunnen ook op zoek gaan naar wie je echt verlangt te zijn, hoe je in het leven wil staan. Wat hield je hier tot nu toe in tegen?

Via gesprekken, visualisatie, beweging, creatieve en ervaringsgerichte technieken onderzoeken we de waarom achter je gevoelens en hoe je dit kan veranderen.

Zowel je algemene persoonlijke thema’s kunnen aan bod komen, als de specifieke thema’s rond je ‘Moeder band’ of ‘Vrouwelijkheid’.

Je kan kiezen voor losse sessies of een begeleidingstraject.

 

ninabenedicte@diadamo.be

Leuvensebaan 368 - 3040 St-Agatha-Rode

016/ 47 17 32-  0474/ 20 52 70   

www.bollebuik.be       

www.huisvanrooi.be

 

Birth into Being - Nina Benedicte Vansina

 

2, 4 of 6 dagen een workshop van Birth into Being volgen, geeft een ‘download’ van positieve 'emotionele software' in je systeem. Dat kan je leven veranderen indien oude kwetsuren jou achtervolgen, je een traumatische levensstart hebt gekend of je moeite hebt met verbinding maken.  Je komt er als herboren uit!

 

Naast de algemene Birth into Being workshop, worden ook andere workshops voor persoonlijke ontwikkeling gegeven -zoals een Groeitraject voor Vrouwen of weekends voor (toekomstige) ouders- waarin deze werkmethodes geïntegreerd zijn.

 

 

 

 

Gezondheidscoach - Queenie Degruytere

 

Als gezondheidscoach begeleid ik je graag bij:

– het vinden van een betere balans tussen werk en leven

– het ontwikkelen van veerkracht, meer energie en levenslust

– het ontdekken van manieren om te ontspannen en tot jezelf te komen

– het aannemen van een actievere levensstijl, van zittend naar dynamisch

– het vinden van vormen van beweging die bij jou passen

– het kiezen voor gezonde voeding en een gezonde relatie met voeding (emo-eten, eetbuien)

– het vinden van je eigen sterkte en zelfvertrouwen

    

info@innerlijkerust.be

Keienveld 22 - 3040 Huldenberg

0479 37 49 62

 

 

 

Lifecoaching - Annemie Jaspart

 

N.a.v. een moeilijke periode in mijn persoonlijk leven ben ik mij vanaf 1989 gaan verdiepen in hoe wij als mens in elkaar zitten en wat kan helpen om doorheen moeilijkheden te geraken. Naast mijn deeltijds werk in een bedrijf ben ik sedert 1999 werkzaam als levenscoach.

Mijn passie is om kortere of langere tijd met mensen op weg te gaan in hun groeiproces opdat mensen volop leven kunnen en gelukkig kunnen zijn.

Je kan bij mij terecht als je bepaalde moeilijkheden ervaart waarbij je de behoefte voelt aan ondersteuning van een buitenstaander. Dit kan zijn : stress, angstgevoelens, niet goed in je vel zitten, verwerking van een tegenslag, meer duidelijkheid over een moeilijke situatie, …

Ik bied je graag een veilige plaats aan met tijd en ruimte :

- waarin je jezelf in heel je veelzijdigheid beter kan leren kennen, zonder oordeel,

- waarin je jezelf beter kan leren begrijpen,

- waarin je met de verworven inzichten op weg gezet wordt naar uitzicht op terug meer welbevinden.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring geloof ik sterk in de kracht en de wijsheid in mensen aanwezig.

Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

annemie@borntoshine.be

Florivalstraat 51 - 3040 Ottenburg-Huldenberg

016 47 33 44

 

 

 

 

 

Lifecoach - Vincent De Coninck

 

Wat mag u van Esenco verwachten?

In tijden van verwarring kan natuur een waardevolle houvast zijn. Het natuurschoon is een krachtige omgeving die je kan laten stilstaan bij wat echt telt. Het helpt om ook een heldere blik te ontwikkelen en zo juistere keuzes te maken.

 

Samen met Vincent verken je het weinig bekende natuurreservaat De Doode Bemde, nabij Leuven. Net als de natuur zal Vincent een spiegel zijn die je kan helpen toegang te krijgen tot nieuwe inzichten. Vincent gaat met volle aandacht met jou op pad.

 

Met behulp van NLP-coachingstechnieken en andere methodieken word je ondersteund om terug te gaan naar wat echt voor jou van tel is. Vincent maakt hierbij gebruik van enkele welomlijnde rituelen, die een aanzet geven tot vraagstelling en als het begin van een spiegel kunnen fungeren. Deze inhoudelijke inzet wordt omkaderd door de Doode Bemde; de scène van deze coachende wandelingen.

 

We nemen aspecten van de natuurwijsheid als kompas zodat je verder kan leven vanuit jouw essentie

 

Esenco

vincent@esenco.be                                                 

Langerodestraat 59 - 3040 Neerijse

0478 621 582

 

 

 

 

 

Spirituele ontwikkeling - Natuurlijk leven - Sjamanisme - VanZelf Natuurlijk

 

Wij helpen mensen om spirituele beoefening een duurzame plek te geven en concreet vorm te geven in verantwoordelijk en creatief omgaan met hun eigen leven en de Aarde. Pijlers zijn: ruimte geven aan je innerlijke beleving als weg van bewustwording, zelfredzaamheid en verbinding met het sacrale in al wat leeft als helingsweg.deelname aan leden bijeenkomsten, geven van een lezing/ workshop op een leden bijeenkomst. Klankheling.

 

Lezing over: kruiden of wilde planten en gezondheid, permacultuurvisie op samenwerking, de kracht van rituelen,...

 

VanZelf Natuurlijk

Onderbosstraat 42 -3040 Sint Agatha Rode

maartenvan_damme@hotmail.com

hedwigcammaert@hotmail.com

Maarten 0483/09.30.61 of Hedwig 0495/27.91.02

 

 

 

Zwangerschapscoaching en ouderschap - Nina Benedicte Vansina

 

Als vroedvrouw én integraal coach kan je bij mij terecht voor:

 

Voorbereiding op geboorte en ouderschap: je kan kiezen voor een basiscursus, verdiepende workshops of een individuele voorbereiding op maat

Begeleiding bij moeilijke emoties tijdens zwangerschap of ouderschap

Medische begeleiding tijdens je kraamtijd en borstvoeding na kort of lang ziekenhuisverblijf

Moeder Cirkels: even aandacht aan ons lichaam geven, dan volgt een vragenronde en een deelronde.

                                                  

ninabenedicte@diadamo.be

Leuvensebaan 368 - 3040 St-Agatha-Rode

016/ 47 17 32-  0474/ 20 52 70   

www.bollebuik.be       

www.huisvanrooi.be

 

 

 

 

Psychotherapie & Coaching