Lichaamsgerichte begeleiding

Rondom Huldenberg

netwerk voor integraal welzijn

Lichaamsgerichte begeleiding


Ananda Ayurveda - Hans Laureyssen


Consultaties (advies bij gezondheidsklachten), voedingsadvies, Ayurvedische massage, specialisaties : ADHD, Parkinson, angst, depressie, burn-out, huidproblemen.


info@ananda-ayurveda.be       

Meuterweg 12 - 3050 Oud-Heverlee

0476 91 80 70
Craniosacraal therapie - Sabine Cocquyt

 

Craniosacraal Therapie is een subtiele vorm van lichaamswerk, geschikt voor mensen van alle leeftijden. Het is een zachte manier van aanraken die diep doorwerkt. Het Craniosacraal ritme is voelbaar als een zacht uitdeinende en dan weer inkrimpende beweging. Dit ritme is in alle delen van het lichaam voelbaar. Een letsel, stress, emotionele pijn, een (oud) trauma kunnen het ritme verstoren of beperken en zo klachten veroorzaken. De therapeut gaat op zoek naar die beperkingen en nodigt het systeem door zachte aanrakingen uit zich te ontspannen. Hij luistert naar de taal van het lichaam en helpt het een nieuw evenwicht te vinden. Zo kunnen diverse klachten aan o.a. hoofd, nek, rug of bekken verholpen worden, maar de behandelingen hebben ook een herstellende werking op het zenuwstelsel, de organen, het immuunsysteem, de hormoonhuishouding.


Tijdens de sessie ontwikkelt zich vaak een intense stilte, die diep helend werkt en oude trauma’s integreert. Naast de Craniosacraal therapie geef ik ook Integratieve Massages. 

 

sabine.cocquyt@telenet.be

Nijvelsebaan 162 - 3060 Korbeek-Dijle

0499 162 098

Gezondheidspraktijk Thuja - Griet Van Roosmalen


Therapeutische massage (o.a. dieptemassage en triggerpointbehandeling), voetreflexologie, Bachbloesemremedies, gezondheidsbegeleiding (voeding, suppletie, kruiden)


info@casathuja.be

Veeweide 41 - 3060 Korbeek-Dijle

0479/833.696Homeopathie  - Goedele De Nolf

 

Ik ben Goedele De Nolf, moeder van drie kinderen, Bio-Ingenieur van vooropleiding en sinds 15 jaar heb ik mijn roeping gevonden in de klassieke homeopathie. In de homeopathie kan ik mijn passie om te begrijpen en te doorgronden verbinden met mijn verlangen om te genezen. Mijn basisopleiding heb ik gevolgd aan het Centrum voor Klassieke Homeopathie in Leuven waar ik nu ook les geef en directrice ben.

 

Ik vind het boeiend om samen met een cliënt op zoek te gaan naar het patroon in een individeel ziekte- of klachtenverloop.

Indien nodig, kunnen we ook nagaan of er een overgenomen familiepatroon is. Hiervoor heb ik mij bekwaamd in familie-opstellingen aan de Educatieve academie in Berchem en bij vzw De Gulden Snede.

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsliga voor klassieke homeopaten (LHC). Als je aangesloten bent bij het Vlaams Neutraal Ziekenfonds of bij Partena kan je voor mijn consultaties een terugbetaling krijgen.

 

Hoe werk ik binnen Rondom Huldenberg?

Ik werk met elke cliënt heel individueel. Daarom neem ik voor een eerste consultatie ook voldoende tijd om het best passende middel te vinden. Na een maand kunnen we de reactie op het homeopathisch middel evalueren in een opvolg-afspraak.

 

Om te kijken naar je eigen familiesysteem en eventuele verstorende patronen, kan je een afspraak maken voor een individuele opstelling of een opstelling in groep.

 

goedele.denolf@gmail.com

Rue Bogaerts 7 - 1320 Hamme-Mille

0484-432811 of 010-811614


Kreakatau vzw


Yogalessen / opleidingen / workshops


admin@kreakatau.be

Putstraat 4 - 3060 Korbeek-Dijle


Shiatsu - Els Appermont

 

Ik ben Els Appermont, getrouwd, moeder van 4 kinderen en bezig met natuurlijk leven in al zijn facetten.

Van opleiding ben ik maatschappelijk assistente, het werken met mensen boeit mij dan ook al lang.

 

Shiatsu kwam 8 jaar geleden op mijn pad tijdens mijn derde zwangerschap. Het leerde me weer voeling te krijgen met mijn lichaam, mijn ziel en geest. Vanuit die ervaring heb ik dan gekozen voor de driejarige opleiding tot shiatsu-therapeute om mijn eigen praktijk te kunnen starten en die ervaringen te mogen doorgeven

Shiatsu is een Japanse techniek die luistert naar het lichaam en die de energie weer in beweging brengt door de behandeling van drukpunten.  Zo zorgt ze ervoor dat de zelfhelende kracht van het lichaam weer geactiveerd wordt.

Mijn praktijk heet Nooria en staat voor een plek waar je bewust contact kan maken met jezelf, anders leert kijken naar stress en waar je tijd voor jezelf krijgt en neemt.  Volwassene zijn heel welkom en in mijn hart is er een speciale plaats voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen.

Ik verwelkom je dan ook graag met een open hart, een luisterend oor en twee warme handen.

 

els@nooria.be

Ophemstraat 26 - 3050 Oud-Heverlee

0473 31 33 05
Shiatsu - Sabrine Vandendriessche


Wil je meer bewust worden van jouw lichaam, jouw behoeften (wat wil ik en wat wil ik niet), omgaan met stress, spanningen (op fysiek, mentaal of emotioneel niveau) en de spangninen en emoties loslaten? Welke energiebanen dienen meer aandacht te krijgen? Wat heeft jouw lichaam nodig om diep te ontspannen zodat het zelfhelend vermogen optimaal kan functioneren? Kom ervaren hoe het voelt om opnieuw in een diep ontspannen lichaam te wonen.


Opnieuw leren en durven luisteren naar de wijsheid van jouw lichaam. Bewust worden van je eigen ademhaling en die dagelijks te gebruiken als tool om dichter bij jezelf te komen en in je kern te ZIJN. Van daaruit kan je bewust het leven kiezen en creëren dat je zelf wil!


Shiatsu, Stoelmassage, Healing, Stress & Emo relaease, Detox advies en water info sessies


info@innerpeacemassage.be

Italiëlaan 6A - 3090 Overijse

4078 928 734

Lichttherapie - Dominique D'hoe

 

Buiten de bij ons gekende vier seizoenen, kent de Oosterse filosofie nog een vijfde, dat de nazomer wordt genoemd.


Lichttherapie wordt toegepast zonder naalden, met behulp van gedispersieerd licht, op de acupunctuurpunten en met etherische olieen, om zo de juiste frequentie en vibratie in de cellen te normaliseren of te bevorderen. Samen met lymfedrainage werkt deze behandeling huidverjongend en sterk relaxerend op gelaat en/of lichaam.


Chromatherapie - Dominique D'hoe

 

info@larmonia.be

Dorpsstraat 15 - 3040 Neerijse

016/89 39 19 - 0475 65 62 90
 

       

Voedingsadvies, voetreflexologie - Katrien Verstraete


Massage, voedingsadvies, voetreflexologie


info@katrienverstraete.be                           

Health Cube - Brusselsesteenweg 24A - 3080 Tervuren

0478.24.19.29


Causale voetreflexologie - Linda op de Beeck


In causale voetreflexologie wordt er gezocht naar de oorzaak van de symptomen. De beweging van organen wordt hersteld, via het bewerken van de overeenstemmende zones in de voeten. De zones van de organen worden bewerkt in samenhang met de corresponderende emotionele zones in de hersenen. Er wordt dus gewerkt aan de eenheid van lichaam en geest, waarbij centraal staat om de oorzaak van de klachten te doorgronden.


linda.opdebeeck@gmail.com

Beekstraat 32, 3060 Korbeek-Dijle

0497 939 718